Witam,
jestem posiadaczem MK V GTI ze skrzynią DSG 5 drzwiowy . Przy ostrożej jeździe ledwo schodzę poniżej 13 litrów. Spotkałem kolege w GTI też ze stanów 3 drzwioewy w manualu i mówi że jemu pali max 11 i że pewnie mam coś nie tak z softem i on wgrywał soft od GTI 30th anniversary. Ma 230km i pali do 11 litrów
Czy możecie rozwiać moje wątpliwości i zapodać ile palą wasze golfy GTI ? A może ktoś sptkał sie z podobną przypadłością ? Bo też wydaje mi się to troszke za dużo ...
Przede wszystkim liczy się styl jazdy. Być może twój kolega ma lżejszą nogę i przez to spalanie ma o 2 litry mniejsze. Nie ma się co przejmować. Nie robiłbym paniki i nie przesadzał z tym spalaniem. Modyfikacja programu to ingerencja w fabryczne ustawienia. Nie koniecznie jest to wskazane. Ja bym nic z tym nie robił tylko spróbował pojeździć spokojniej i wtedy zaobserwować spalanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum