Wysłany: 2011-01-14, 17:02 Zbiorniczek chłodzenia samoczynnie się opróżnia
Otóż, o co chodzi?
Chciałbym Was zapytać co może być przyczyną ubywania ze zbiorniczka płynu chłodniczego.
Myślę, że uszkodzona jest uszczelka pod głowicą, w końcu auto nie jest pierwszej młodości i co jak co ale swoje już przeszło, zresztą nie raz, nie dwa.
Nie mam jednak teraz za bardzo wolnej gotówki i tak się zastanawiam co się stanie, jeśli nie wymienię zepsutego elementu? Czy mój silnik na tym ucierpi?
Oczywiście płyn nie dostaje się do oleju...
Wiesz, to jest oczywiste, że jeśli coś działa nie tak, jak powinno, to w pewnym momencie odczuje się tego skutki. Sam piszesz, że płyn nie dostaje się do oleju. Jeśli nie, to gdzie w takim razie "wychodzi"? No bo gdzieś przecież musi. Zastanów się, czy nie lepiej teraz pożyczyć pieniądze, niż później musieć odstawić samochód.
W tym przypadku może dojść do naprawdę poważnych uszkodzeń, więc radziłbym skołować kasę, bo później nie będzie Cię przecież stać na inny samochód, prawda?
Przede wszystkim wymień plastikowe krócce, w których zamontowane są czujniki, wraz z oringami przy głowicy i z boku od strony skrzyni (pod głowicą).
Przyczyną są zdeformowane niektóre fragmenty oraz temperatury.
Jeśli zaniedbasz sprawę może Ci się nawet zatrzeć silnik.
O matko, to naprawdę aż takie poważne? Nie miałem pojęcia. W takim wypadku będę musiał niezwłocznie naprawić usterkę, bo jest tutaj podany przekonywujący argument, a mianowicie: nie będzie mnie stać na nowy samochód. Święta racja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum