VW Golf GTI forum - historia, dane techniczne, dyskusje Strona Główna
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbiorniczek chłodzenia samoczynnie się opróżnia
Autor Wiadomość
Maksymilian
2

Wysłany: 2011-01-14, 17:02   Zbiorniczek chłodzenia samoczynnie się opróżnia

Otóż, o co chodzi?
Chciałbym Was zapytać co może być przyczyną ubywania ze zbiorniczka płynu chłodniczego.
Myślę, że uszkodzona jest uszczelka pod głowicą, w końcu auto nie jest pierwszej młodości i co jak co ale swoje już przeszło, zresztą nie raz, nie dwa.
Nie mam jednak teraz za bardzo wolnej gotówki i tak się zastanawiam co się stanie, jeśli nie wymienię zepsutego elementu? Czy mój silnik na tym ucierpi?
Oczywiście płyn nie dostaje się do oleju...

Ares
2

Wysłany: 2011-01-14, 17:04   

Wiesz, to jest oczywiste, że jeśli coś działa nie tak, jak powinno, to w pewnym momencie odczuje się tego skutki. Sam piszesz, że płyn nie dostaje się do oleju. Jeśli nie, to gdzie w takim razie "wychodzi"? No bo gdzieś przecież musi. Zastanów się, czy nie lepiej teraz pożyczyć pieniądze, niż później musieć odstawić samochód.

Onyx
2

Wysłany: 2011-01-14, 17:08   

W tym przypadku może dojść do naprawdę poważnych uszkodzeń, więc radziłbym skołować kasę, bo później nie będzie Cię przecież stać na inny samochód, prawda?
Przede wszystkim wymień plastikowe krócce, w których zamontowane są czujniki, wraz z oringami przy głowicy i z boku od strony skrzyni (pod głowicą).
Przyczyną są zdeformowane niektóre fragmenty oraz temperatury.
Jeśli zaniedbasz sprawę może Ci się nawet zatrzeć silnik.

Maksymilian
2

Wysłany: 2011-01-14, 20:49   

O matko, to naprawdę aż takie poważne? Nie miałem pojęcia. W takim wypadku będę musiał niezwłocznie naprawić usterkę, bo jest tutaj podany przekonywujący argument, a mianowicie: nie będzie mnie stać na nowy samochód. Święta racja.

Odpowiedz do tematu