VW Golf GTI forum - historia, dane techniczne, dyskusje Strona Główna
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Serce do wymiany?
Autor Wiadomość
dzicz
2

Wysłany: 2010-11-06, 00:02   Serce do wymiany?

Moje autko nie ukrywając jest już wiekowe (ok 20 lat). Jak każde inne przechodziło swoje gorsze i lepsze chwile. Od jakiegoś czasu są jednak same gorsze...
Konkretnie, mój egzemplarz to 1.8 GTI na wielopunktowym wtrysku. Probblemem jest utrata mocy przy zbyt szybkim wchodzeniu na wysokie obroty. Nie jest to problem w czasie wyjazdów, ale w mieście czasem ciężko przy ruszaniu się nie wkurzyć i nie docisnąć na światłach do 3. A w takiej sytuacji mój samochodzik zamiast jak na GTi przystało popłynąć do przodu zaczyna się dławić, dusić i nieraz gaśnie.
Zastanawiam się czy nie jest to może związane z filtrem?
Dla przezorności wymieniłam świece, mimo że ówczesne nie były stare. Zrobiłam to również w dwa tygodnie później. Ku mojemu zdziwieniu były one strasznie okopcone. Czy to może być dla mnie znak?

kowal
2

Wysłany: 2011-01-14, 00:38   

Owszem, to jest pewna poszlaka, jednak w podanym przez Ciebie opisie więcej jest literackiej fabuły, niźli techniki :)
Może podałabyś troszeczkę więcej szczegółów, bo wtedy na pewno o wiele łatweij byłoby Ci pomóc. Oprócz silnika stawiałbym na na przykład pompę paliwową. To przez nią możesz mieć takie utraty mocy. Albo może silniczek krokowy?[/list]

Odpowiedz do tematu