Witam wszystkich miłośników Golfa:) mam problem po podłączeniu do vag pokazuje mi następujące błędy:
283-front left abs wheel sensor-g47
1276 abs hydraulic pump-v64 signal outside specifications
287right rear abs wheel speed sensor -g44
287 right rear abs wheel speed sensor -g44 signal outside specifications
1039 ect sensor-g2 open or short to b+
opisy błędów znalazłem w necie ale nie wiem gdzie jest ten czujnik ECT G2
i co zrobić żeby odblokować ten ABS dodam że jak skasowałem błąd to po przejechaniu paru metrów znów sie zapaliła kontrolka
Myślę, że z takim problemem, powinieneś się jednak zgłosić do serwisu. Jeśli nieznane są Ci nawet miejsca, gdzie można byłoby znaleźć rozwiązanie problemu, to najlepiej poradzić się fachowca i nie przez internet, ponieważ (odpukać) można narobić więcej szkód niż pomóc. Z jakiego jesteś rejonu? Może poleciłabym Ci jakiegoś mechanika, który bezproblemowo poradziłby sobie z takową usterką.
Choćbym nie wiem jak myślał, to nie wiem jak Ci to wytłumaczyć. Musiałbym chyba pokazać. Z tegoż względu muszę poprzeć tutaj opinię koleżanki, z tym że może najpierw zwróciłbym się do jakiegoś kolegi, żeby nie bulić kasy. Wiele osób znających się na rzeczy może Ci pomóc. Popytaj wśród znajomych i daj znać jak efekty :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum