Niestety dzisiaj przytrafiło mi się coś strasznego. Przy cofaniu uderzyłem w auto które stało na pasie na światłach awaryjnych. Niestety samochodu nie powinno być w tym miejscu, ponieważ jest tam zakaz parkowania. Moje GTI niestety zostało poturbowane.
W związku z zaistniała sytuacją mam pytanie. Czy wina jest moja, że nie zauważyłem cofającego pojazdu, czy może osoby która zostawiła samochód w niedozwolonym miejscu?
Wysłany: 2009-10-16, 16:41 Re: Kolizja przy cofaniu
jeżeli poszkodowany kierowca miał pojazd nienadający sie do ajzdy i nie mógł zatrzymać pojazdu w innym miejscu to Twoja wina, a jeśli jego usterka była mała i mógł w innym miejscu zaparkować i rozpocząć naprawe pojazdu to jego
jestem w pełni zgodny z opinią powyżej.
Musisz się zastanowić jaka była sytuacja, a na przyszłość...
Lepiej rozglądać. Musisz pamiętać, że to, że samochodu być gdzieś "nie powinno" nie jest równoznaczne z tym, że go nie ma. To dwie, różne, całkowicie odrębne sprawy. Miej oczy na około głowy i jeździj ostrożnie, żeby więcej Twoje autko nie musiało cierpieć :)
O nie powinien tam stać i koniec. Jeśli nie był zepsuty na tyle, żeby nie mógł być przeniesiony w inne miejsce, to po prostu nie powinno go tam być. Najważniejsze jednak, że nic poważniejszego się nie stało i całkiem możliwe że wystarczy krótkie polerowanie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum